Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piłka nożna po kontuzji .

shadowarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim . Po półtora roku przerwy , od gry wróciłem , na boisko . Kontuzja była taka że stojąc na bramce gosciu wjechał mi od pleców i mialem uszkodzoną piętę . Teraz powróciłem do treningów , lecz czuję że mam słabsze uderzenie . Zagrałem juz 5 meczów , lecz skacząc do główki , upadając , poczułem rwanie w kolanie i juz 2tyg boli . Przez tą kontuzje brzuch mi odstaję , jestem wolniejszy . Mam 14 lat i 176 cm . Co robić żeby zgubić brzuch , wzmocnić , nogi i uderzenie ?

Prosił bym o jakieś cwiczenia , i ew . wypisanie diety co jeść a co nie .

Opublikowano

Miałeś jaką kolwiek rehabilitacje po ściągnięciu gipsu?

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Mam podobnie ,tylko od kiedy zacząłem ciwczyć w swoim klubie 2-3 lata temu ,zaczeł wystepować bóle kolana i wgl... Poszedłem z tym do lekarza ,powiedział mi że nie moge przemeczac kolan i takie tam pierdoły.Ja jako 11 letni chłopak ,miałem te teorie daleko w .... ,kocham piłkę i dalej grałem.Po roku przerwy zacząłem grać znowu tzn od tych wakacji ,ponieważ bóle były takie mocne ze nie mogłem chodzić i nawet biegać.Jedyny sport jaki mogłem wtedy uprawiać to ping-pong ,oraz podwórkowa koszykówka...Było mi naprawdę cieżko... Pare tygodni temu ,otworzyli obok mnie orlika i często bywam tam razem z kolegami i gramy ,ostatnio coś sobie zrobiłem z prawą stroną miednicy i nie moge wyprowadzić silnego uderzenia ,oraz bardzo boli gdy wyskoczę i upadam na nogi... też nie wiem co mam robić :((

Opublikowano

miałem to samo.

polecę zażywać ci witaminy i białko,oraz dużo biegać najlepiej jakieś większe dystansy truchtem to wzmocni nogi,na wytrenowanie szybkości najlepsze są sprinty na małe dystanse.

wiadomo '' pierdolnięcia '' nie będziesz na razie mieć,noga jest osłabiona i musisz ją wzmocnić tak jak pisze reszta osób :)

uderzenie możesz trenować tylko uderzając :D ja przez 5-6h potrafiłem na labie napierdalać w bramkę i teraz są tego efekty :D

random.jpg

Opublikowano

Ja miałem ubytek kostny w nodze i w wakacje coś sobie zrobiłem z dużym palcem u nogi bo chciałem kopnąć piłkę z całej siły kiedy piłka była przy ścianie i coś się tam zrobiło nie wiem co to. Może jakieś pęknięcie i źle się zarosło bo czuje ogromny ból jak chce moją "torpede" strzelić. Z słabo na pompowanymi piłkami nie ma tego problemu. Ale z mocno na pąpowanym jest i to ogromny prawie jej nie potrafię ruszyć z miejsca. Ubytek miałem od 21 października i co treningu utykałem. Byłem na rentgenie 1 października tego roku i już go nie mam. Ale brzucha przybyło i nie mogę go zgubić bo dużo jem. Z nudów się nauczyłem wciągu tych 4 lat. Pomóżcie mi z tą nogą chce wrócić do tego pięknego sportu brakuje mi go i wasza pomoc mi się przyda.

PS:tak z innej beczki myślicie że Messi odejdzie z Barcy? Ok dzięki za pomoc. Visca el Barca

graphic.png

Opublikowano

Siła uderzenia idzie z mięśni brzucha, tak więc musisz poćwiczyć troszeczkę.

5 posiłków dziennie każdy posiłek musi zawierać 1/3 białka

2 razy dziennie trening, rano bieganie 1-2km lub 10-20 minut, wieczorem bieganie 30-40 minut oraz po bieganiu jakieś brzuszki etc. Polecam a6w, aerobiczną 6 Weidera :)

Oraz duża aktywność zamiast siedzieć przed komputerem wyjdź na dwór pokop piłkę ;)

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Co mówić wszystkie rady są dobre prócz kolagenu sam miałem problem ale z kręgosłupem i nic nie dawało(aha glukozamina a kolagen to prawie to samo)

Dieta... przede wszystkim owoce i warzywa (marchewka itd). Ćwiczenia hm... Wykonuj je mniej intensywniej oraz więcej się oszczędzaj...

Mogłem te wszystkie posty podsumować lecz odpuściłem sobie...

WYSTARCZALNY ;P2340228944.png

Opublikowano

Siła uderzenia idzie z mięśni brzucha, tak więc musisz poćwiczyć troszeczkę.

5 posiłków dziennie każdy posiłek musi zawierać 1/3 białka

2 razy dziennie trening, rano bieganie 1-2km lub 10-20 minut, wieczorem bieganie 30-40 minut oraz po bieganiu jakieś brzuszki etc. Polecam a6w, aerobiczną 6 Weidera :)

Oraz duża aktywność zamiast siedzieć przed komputerem wyjdź na dwór pokop piłkę ;)

Jezu bigać 1 km rano ja na to nie mam czasu teraz ja na dwór nie wyjde bo zimno próbuje wrócić do starego klubu ale brakuje miejsc

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...